/* */
'Filme tipografice, Placi tipografice CTP, Print publicitar , fingerprint, Film tipografic, Placi tipografice, separatie de culoare, CTP, prepress, print digital, print outdoor, print indoor, CTF, computer to plate CTP, computer to film CTF, roll-up display, separatie culoare pe placa tipografica , print outdoor, print solvent, print indoor, filmetipografice, tipar digital , print banner , roll-up banner , print autocolant , filme tipografice, separatie de culoare pe film , bannere , afise , print,  printuri calitate foto INCARCATI FISIERE FOLOSIND BUTONUL UPLOAD
Contact   Produse   Util   Echipamente   Upload
Pagina Principala

Ce trebuie evitat la aducerea unui document pentru print pe film


1. Fonturile Arial CE, Times New Roman CE (�n general toate fonturile CE, MT, PSMT sunt printate corect numai de catre Corel Draw). In celelalte aplicatii exista riscul de a nu aparea diacritice). Solutie: va putem pune la dispozitie pentru �nlocuire sau chiar �nlucui fonturile dvs cu un set de fonturi care pastreaza forma literei, asigura aparitia diacriticelor. Documentele trebuiesc verificate �nainte de printare, deoarece pot aparea mici modificari de paginatie.

2. Pozelor ce contin: canale Alpha,masti, selectii, lentile sau alte efecte din Photoshop si sunt importate in CorelDraw trebuieste obligatoriu sa li se aplice in Corel comanda Bitmaps/Convert to bitmaps in caz contrar eventualele defecte (printarea numai a unor parti din imagine) sunt numai responsabilitatea clientului care va suporta 100% din pretul filmelor refacute. Problema Corelului este ca roteste numai CMYK-ul, canalul Alpha sau masca raman pe loc, conducand la expunerea numai a unei parti din imagine. Cel mai sanatos lucru este ca dupa ce se importa in Corel o poza cu origine necunoscuta sau incerta care ar putea avea unul din efectele (defectele) mai sus mentionate, sa se foloseasca comanda Bitmaps/Convert to bitmaps in caz contrar eventualele defecte (printarea numai a unor parti din imagine) sunt numai responsabilitatea clientului care va suporta 100% din pretul filmelor refacute. Aceste lucruri noi le verificam prin convertirea la bitmap a pozelor si rerasterizarea documentelor. Daca acestea se expun corect clientul plateste filmele 100%.

3. Documentele din programele Office (Microsoft Word, Power Point, Publishier) textul se repagineaza �n funtie de imprimanta instalata �n sistem, iar cum pozele sunt ancorate �n text si acestea se deplaseaza de la locul lor c�nd �n sistem se instaleaza alta imprimanta. Din aceasta cauza, firma noastra nu realizeaza print pe film din documente Ofiice pentru a evita printarea eronata a informatiei. Solutie: documentele Office pot fi aduse pentru printare sub forma de PDF (chiar si asa pot apare probleme de incompatibilitate a fonturilor) sau cel mai sigur extrase PDF din aplicatiile Office si salvate TIF din Adobe Acrobat.

4. Documentele PDF trebuie sa aiba o versiune nu mai mare de 1.4 (salvate �n versiunea Adobe Acrobat 5) din motive de compatibilitate cu RIP-ul nostru. Solutie: se deschide documentul �n Adobe Acrobat si se salveaza �n versiune maxim 5.

5. In QuarkXPress pozele salvate sub forma de fisiere TIF, daca contin un layer sau mai multe (�n fereastra Layers, �n afara de Background mai apare alt layer sau este un singur layer altul dec�t Backgroung - ex: copy of background) acea poza se va printa pe film negativ. Solutie: se utilizeaza �n Photoshop comanda Flatten Image din meniul Layer.

6. Firma noastra pune la dispozitia clientilor, gratuit, montajul electronic (impozitie) pentru reviste si alte montaje SIMETRICE, care pot fi realizate cu ajutorul unor programe specializate de impozitie. Pentru aceasta - impozitia se realizeaza cu fisiere compozit (acele fisiere care contin toate culorile si care apar pe monitorul calculatorului ca �n forma finala tiparita); pentru aceasta, doc aduse spre impozare trebuie sa fie compozit (TIF, PDF) - daca se aduce un document QuarkXPress pt a se realiza print si impozitie, acesta nu trebuie sa contina poze sub forma DCS (1 sau 2), deoarece acestea sunt fisiere preseparate (�n separatie), iar la printare compozita pe film va aparea numai header-ul (preview la 72 dpi - calitate inferioara si RGB)