/* */
'Filme tipografice, Placi tipografice CTP, Print publicitar , fingerprint, Film tipografic, Placi tipografice, separatie de culoare, CTP, prepress, print digital, print outdoor, print indoor, CTF, computer to plate CTP, computer to film CTF, roll-up display, separatie culoare pe placa tipografica , print outdoor, print solvent, print indoor, filmetipografice, tipar digital , print banner , roll-up banner , print autocolant , filme tipografice, separatie de culoare pe film , bannere , afise , print,  printuri calitate foto INCARCATI FISIERE FOLOSIND BUTONUL UPLOAD
Contact   Produse   Util   Echipamente   Upload
Pagina Principala
Calculeaza pretul unui banner outdoor sau mesh

Placi tipografice CTP (computer to plate)

Separatie pe placa clientului - 5.70 - Euro/mp

Pentru orice fel de detalii sau informatii echipa noastra va sta la dispozitie. Contactati-ne la telefon 0724.044.643!

Separatie de culoare direct pe placi tipografice.
Montajul pe placa si impozitia pe placa tipografica gratuit.
Placa tipografica este conventionala, adica presensibilizata UV.
Clientul aduce placile tipografice pentru expunere. Dimensiunea maxima suportata este 1,150mm x 940mm

Expunem placi tipografice pe care lucrati in mod normal cu filme tipografice.
Pretul de expunere direct pe placa tipografica conventionala este mai mic decat pretul filmelor tipografice. Placa tipografica nu o mai calculam pentru ca se foloseste si la filme si la CTP.
In plus scapati de manopera de copiere filme si veti avea o placa tipografica expusa perfect din punct de vedere tipografic, liniaritatea intre 1 si 99%, fara puncte, scame si care potriveste perfect.
Celelalte modele de placi CTP de pe piata - termale sau violet, sunt deja istorie. Au aparut numai pentru ca tehnologia la acel moment nu permitea realizarea de masini care sa expuna in spectrul UV. Masinile de expus placi termale sau violet sunt foarte ieftine, dar placile scumpe. Practic solutia de a expune direct pe placa tipografica presensibilizata UV este cea mai eficienta financiar si permite scaderea costurilor lucrarii tiparite.
Calitatea expuneri este net superioara masinilor care folosesc laser termal, violet sau chiar UV. Acei laseri au durata de viata limitata si intensitatea scade in timp conducand la pierderi in calitate constante pe durata de viata a echipamentului. In plus un singur laser sau pachete de laseri conduc la formarea unui efect de banding vizibil pe tonurile uniforme foarte deschise sau foarte inchise. Echipamentul nostru foloseste 240000 micro oglinzi pe cm patrat. Acestea se egalizeaza pentru diferitele placi folosite (producatori diferiti) prin aplicarea unei masti - overlay - si astfel mentine o calitate constanta pe toata durata de exploatare a echipamentului. Folosim practic tehnologia DMD TexasInstruments de la videoproiectoarele 3D. Desigur, fiecare marca noua de placa trebuie calibrata.

Ca exemplu am calculat preturile pentru cele mai uzuale dimensiuni de placi tipografice.
(se calculeaza plecand de la 5.7 Euro/metrul patrat cu plata la livrare):

370x450 mm = 0.95 Euro/buc
510x400 mm = 1.163 Euro/buc
557x720 mm = 2.285 Euro/buc
605x740 mm = 2.55 Euro/buc
610x720 mm = 2.50 Euro/buc
820x1020 mm = 4.77 Euro/buc

Orice alta dimensiune de placi tipografice este acceptata.
La distribuitori placile tipografice conventionale costa 4.5 Euro/mp

Exista posibilitatea de a efectua orice dimensiuni de placi. Acceptam exclusiv placile clientului daca acestea respecta standardele de sensibilitate.
Daca folositi placi perforate sau cu formatul mai mare, perforarea si taierea la formatul masinii de tipar se va efectua numai dupa expunere. O placa tipografica cu laturile taiate la cutter sau gaurita cu preduceaua este imposibil de expus. Laserul de expunere nu mai focalizeaza corect. Precizia masinii CTP (computer to plate) este de 250 LPI si o abatere pe verticala, indusa de o placa indoita pe margine, de 1 mm este enorm.
Recomandam taiarea la formate atipice NUMAI dupa expunere. Folositi pentru expunere CTP (computer to plate) numai placi tipografice taiate de producator in fabrica.

In general placile tipografice rezista intre 10.000 si 50.000 coli tiraj, depinzand de conditia masinii de tipar si calitatea placilor tipografice.

Montajul electronic automat (pentru reviste, carti, brosuri, etc) este inclus in pret.
Conditia este sa fie simetric (toate paginile de acceasi dimensiune) si sa ne puneti la dispozitie datele necesare realizarii acestuia (faltuiala, format finit si brut, spatii intre pagini, clapa placii si a hartiei, etc).
Placi tipografice CTP (computer to plate)